stad in dialoog

geef uw mening

Heraanleg Falconrui / Boterhamstraat

District: Antwerpen
Projectfase: uitvoering van de werken
Projectstatus: afgelopen
Projecttype: openbaar domein

Waarover gaat het?

De werken aan de Falconrui zijn in maart van start gegaan. Ondertussen werden fase 1 en fase 2 tussen de Boterhamstraat en Hessenbrug afgewerkt. Dit woonerftraject is toegankelijk voor alle verkeer.

In de oorspronkelijke planning zou ook fase 2, het gedeelte Hessenplein en Hessenbrug al voor het bouwverlof in juli vernieuwd worden. Dit was echter onmogelijk. Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet voor elektriciteit, kon tijdelijk geen graafvergunning afleveren. Door de talrijke werven in de stad en omgeving, kwam de elektriciteitsvoorziening in het ruime noorden van de stad bij een mogelijke breuk in de leiding in het gedrang. Uit veiligheidsvoorzorg zijn deze werken dus uitgesteld.

Fase 1 is sinds juli afgerond
Fase 2 is sinds 7 oktober afgerond, het straatmeubilair wordt op het einde van de werken ge├»nstalleerd. 
Fase 3 - Vanaf 28 november gaat de aannemer opnieuw aan de slag. Dan zal het kruispunt van de Falconrui, Generaal Belliardstraat en Boterhamstraat opgebroken worden. Deze straten zullen dus niet meer bereikbaar zijn vanop de Paardenmarkt.

Als gevolg van de opgelopen vertraging zal ook het einde van de werken verschuiven. Dit zal niet meer eind september 2016 zijn, zoals eerder aangegeven, maar voorjaar 2017. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Update 19 januari 2017: Het einde van de straatwerken is voorzien voor eind februari.

Meer informatie?

De aannemer houdt u tijdens de werken verder op de hoogte. Hij laat weten wanneer er een nieuwe fase begint en wanneer uw garage onbereikbaar is. De werfleider is ook bereikbaar in de werfkeet, die in de Generaal Belliardstraat staat.

U kan ook de medewerkers van het stedelijk wijkoverleg contacteren op 03 338 33 10 of via wijkoverleg.2000@stad.antwerpen.be

Documenten