stad in dialoog

geef uw mening

Speelbos Park Groot Schijn: definitief ontwerp klaar

District: Deurne
Publicatiedatum: 12 januari 2015

Het definitief ontwerp voor het speelbos in Park Groot Schijn is klaar. De stad maakt er een uitdagende speelplek van tussen de bomen met respect voor het natuurlijke kader. Er komt een klimtoren, een avonturenslinger en een cirkelpad in een vormgeving die past bij het bos.
Het speelbos in Park Groot Schijn wordt in de eerste plaats een plek waar jeugdverenigingen en de jongeren van Deurne naar hartenlust vrij kunnen spelen en ravotten in de natuur. Toch zullen er ook enkele spelaanleidingen zijn. Centraal in het bos komt er een cirkelpad dat aansluit op de paden van het Park Groot Schijn. Langs die paden ligt een avonturenslinger die leidt naar de centrale klimtoren.

Daarnaast zijn er twee ontmoetingsplaatsen met zittribunes, ideaal voor de jeugdverenigingen om af te spreken in het bos. Een groene buffer zorgt voor een veilige afscherming van het speelbos naar de Ruggeveldlaan en het Groot Schijn.

Volgende stap

Met dit ontwerp legt de stad vast in welke elementen er waar in het park voorzien moet worden. Ook geeft de stad mee wat het uitgangspunt van elk element moet zijn. Zo moet alles uitgevoerd worden in natuurlijke materialen die aansluiten bij het bos en mogen er geen standaard speeltoestellen gebruikt worden. Via een ‘design and build’ aanbesteding is het aan de inschrijvers  om een concreet voorstel te doen voor de realisatie van het speelbos.  Eens het concreet plan op punt staat en de bouwaanvraag is goedgekeurd, kan er gestart worden met de uitvoering. Dat kan dit najaar al zijn.