stad in dialoog

geef uw mening

speelterrein Krokusstraat

District: Merksem
Paginatype: Projectinformatie

In 2018 zal het district Merksem het speelterrein aan de Krokusstraat opnieuw aanleggen. De ontwerpers hebben op basis van de input van de bewoners en de gebruikers van het terrein een concept opgemaakt. Met uw hulp maken we van dit concept een eerste ontwerp van het nieuwe terrein.

Resultaten bevraging juli – september 2016

Van juli tot en met september 2016 kregen de bewoners en de gebruikers van het speelterrein de kans om hun ideeën en suggesties te geven. In totaal hebben 180 personen, kinderen, jongeren en volwassenen de bevraging ingevuld.

Het terrein heeft volgens hen te weinig speeltoestellen en de schommels en het speelhuisje zijn het meest populair.

Op het toekomstige terrein willen de bezoekers graag schommelen, klimmen, glijden, draaien, zwieren. Er werd een stapparcours en beklimbare kunst gevraagd. Op het verlanglijstje staan ook banken, picknicktafels, een drinkfontein, een overdekte schuilplek en meer vuilbakken. Daarnaast is gevraagd om de verlichting en het paadje tussen de Laarsebaan en de Nieuwdreef te vernieuwen. 

Inspraak concept speelterrein

Op basis van deze gegevens hebben de ontwerpers een concept opgemaakt. We luisteren graag naar uw mening over de verschillende zones op het terrein van de Krokusstraat op dinsdag 18 april van 15 - 16.00u of via deze links: speelzone 0-4 jaar, schommelzone, speelzone 4-12 jaar, de paden, het groen en zitgelegenheid en speelaanleidingen