stad in dialoog

geef uw mening

Infomoment kleine ingrepen Fruithoflaan

District: Berchem
Projectfase: definitief ontwerp
Projectstatus: afgelopen
Projecttype: openbaar domein

Waarover gaat het?

Op 11 maart 2015 kwam het district Berchem naar de Fruithoflaan. Tijdens een infomoment brachten we de buurt op de hoogte van werken die in de buurt gingen starten.

  • De voorbije maanden heeft het district al op verschillende plekken in de Fruithoflaan herstellingen aan het voetpad gedaan. We vernemen nu dat Belgacom zijn net gaat uitbreiden in de Fruithoflaan. Dit betekent dat op diverse plaatsen het voetpad zal worden opgebroken en er gewerkt wordt. Na deze werken legt Belgacom het voetpad tijdelijk terug toe. Enkele maanden later, een termijn waar het district en de stad wettelijk aan gebonden zijn om een goede herstelling te kunnen garanderen, komen stadsmedewerkers het voetpad waar gewerkt werd terug goed leggen.
  • Aan het kruispunt Fruithoflaan – Flor Alpaertsstraat: de voetpaden op de hoeken lager maken en de zebrapaden in asfalt aanleggen zodat ze gelijk liggen en de voetgangers makkelijker en veiliger kunnen oversteken. Deze werken zijn gepland voor midden maart.
  • Aan het kruispunt Fruithoflaan – Jos Ratinckxstraat: hier doen we hetzelfde: de voetpaden op de hoeken lager maken en de zebrapaden in asfalt aanleggen zodat ze gelijk liggen en de voetgangers makkelijker en veiliger kunnen oversteken. Ook deze werken zullen spoedig van start gaan.
  • Aan het kruispunt Fruithoflaan – Oogststraat: kleine ingrepen om het foutparkeren tegen te gaan en het fietspad beter te beveiligen. Er worden markeringen op de rijbaan aangebracht en paaltjes tegen het foutparkeren.
  • Er werd een hondenloopzone aangelegd aan het fiets- en wandelpad in de Herman Vosstraat.
  • Tegen midden mei komen er bloemenmanden op de Fruithoflaan en ook twee bloementorens. Het district speelt met het idee om de beelden op de Fruithoflaan te verlichten.
  • Projecten in de buurt: de heraanleg van de Karmelietenstraat, Sint-Theresiastraat en Ringlaan.

U kan alles ook nog eens nakijken in het infoboekje dat ter plaatse kon ingekeken worden.