stad in dialoog

geef uw mening

Project #Wilrijk

District: Wilrijk
Projectfase: voorontwerp
Projectstatus: afgelopen
Projecttype: openbaar domein

Waarover gaat het?

Project#Wilrijk is een onderzoek naar (speel)ruimte voor kinderen en jongeren in Wilrijk.

Geregeld vragen Wilrijkenaren om extra speelplekken of ontmoetingsplaatsen voor jongeren in het district. Die vragen zijn vaak heel uiteenlopend en komen uit heel Wilrijk. Het districtsbestuur wil graag investeren in (speel)plekken, maar zou dit graag zo efficiënt mogelijk doen: de juiste speelplek op de juiste plaats. Daarom loopt nu Project#Wilrijk, een onderzoek naar (speel)ruimte voor kinderen en jongeren.

In de eerste plaats kijken we natuurlijk naar wat er nu is: waar is er veel ruimte voor jongeren, waar net niet. Maar we hebben natuurlijk veel meer info nodig. Waar komen kinderen en jongeren vaak samen? Langs waar gaat iedereen naar school? Is die route veilig? Waar missen kinderen speelplekken? En hoe zouden die er best uitzien?

Eind 2013 liep een algemene bevraging bij jongeren én volwassenen over speelruimte en schoolroutes in Wilrijk. Het onderzoeksbureau Vectris gebruikte de resultaten daarvan om een plan op te maken.

De presentatie van het onderzoeksbureau vindt u hier.

Het volledige rapport kan u hier raadplegen.

 

Geef uw mening

Enquêtes

Project #Wilrijk bekijkt ook de schoolroutes door het district Wilrijk. Hoe gaan we van en naar school? Zijn er veilige en onveilige routes?

Nieuws