stad in dialoog

geef uw mening

Heraanleg Steenhouwersvest, Oever, Korte Riddersstraat en Muntstraat

luchtfoto
District: Antwerpen
Projectfase: aanbesteding en gunning
Projectstatus: lopend
Projecttype: openbaar domein

Waarover gaat het?

De Steenhouwersvest, Oever, Muntstraat en Korte Riddersstraat worden eind 2016, begin 2017 vernieuwd door district Antwerpen.
 
De ambitie is om van de Steenhouwersvest een volwaardig onderdeel van het winkel-wandel-netwerk te maken. Het wordt een verbinding waar voetgangers en fietsers primeren. De inkom van de straat nodigt uit om de Steenhouwersvest te bezoeken, de aangename groene omgeving met terrasjes doen je in de Steenhouwersvest blijven.
 
De Oever wordt een rustpunt in het drukke winkel-wandel-gebeuren: een groen plein met ruimte om te vertoeven en te pauzeren, met terrassen en zitbanken. 
 
De Korte Riddersstraat wordt opgewaardeerd door het implementeren van kwalitatief groen en nieuw straatmeubilair.
 
De Muntstraat tenslotte wordt heraangelegd als woonerf.
 
Voordat de werken starten, moet het project een heel traject doorlopen. Dit traject startte met de opmaak van een projectdefinitie.  In de loop van 2015 maakten de ontwerpers een voorontwerp, dat aan de bewoners en handelaars werd voorgelegd. Vervolgens werd een definitief ontwerp gemaakt en goedgekeurd. Nadat de bouwvergunning verleend werd, kwam de aanbestedingsprocedure. Er werdeen aannemer aangesteld om de werken uit te voeren. Volgens de huidige planning starten de werken in januari 2017, in 10 fases. 
 
Hieronder, bij documenten, vindt u onder andere de presentatie die op het laatste infomoment gegeven werd, plus de definitieve plannen voor de heraanleg.