stad in dialoog

geef uw mening

Nieuws uit Antwerpen

Publicatiedatum: dinsdag 13 december 2016

District Antwerpen vernieuwt de De Vrièrestraat, Geuzenstraat en Marnixplaats. De werken starten in de Geuzenstraat in januari 2017. Ze worden in verschillende fases uitgevoerd.

Het district organiseert een infomoment, waarop u van harte welkom bent. Hier krijgt u meer informatie over de timing en fasering van de werken. Ook kan u er met uw vragen terecht.

Publicatiedatum: zondag 4 oktober 2015

Op 28 augustus 2015 publiceerde Gazet van Antwerpen het artikel 'Nieuwe toekomst voor Slachthuisbuurt'.

Lees het artikel hier.

Publicatiedatum: zondag 4 oktober 2015

Op 21 augustus 2015 publiceerde Gazet van Antwerpen het artikel 'Slachthuissite krijgt nieuwe omheining om sluikstort tegen te gaan'.

Lees het artikel hier.

Project: IJzerlaan
Publicatiedatum: dinsdag 10 februari 2015

In november en december 2014 genoten honderden mensen van de Vertelwandeling ‘Oud ijzer, koper, lood en zink... en een verdwenen kanaal'. Omwille van het grote succes wordt ze hernomen in maart 2015. Inschrijven voor de wandeling kan nu al.
 

Project: De Konijnenwei
Publicatiedatum: maandag 19 januari 2015

De stad Antwerpen wil de Konijnenwei inrichten als een tijdelijk buurtpark, samen met een oplossing voor het tekort aan parkeerplaatsen in de buurt.

De stad werkte een 'praatplan' uit, een eerste mogelijk voorstel van inrichting.

Tot 25 februari kunnen buurtbewoners hun mening geven over het plan. Geef commentaar op het praatplan of beter, maak uw eigen inrichting en geef uw voorkeuren: wat vindt u dat er mogelijk moet zijn op de Konijnenwei?

Publicatiedatum: dinsdag 30 december 2014

Op 16 december 2014 vond het eerste vliegend college plaats. Het districtscollege van Antwerpen kwam langs in de Nova. Aan de bewoners van de wijken Kiel, Tentoonstellingswijk en Middelheim werd het meerjarenplan voorgesteld. Daarna kregen zij de kans om in gesprek te gaan met de districtsschepenen. 

Publicatiedatum: dinsdag 18 november 2014

In het najaar van 2014 stelde het district de projectdefinitie voor aan de bewoners. In een projectdefinitie wordt de huidige situatie omschreven. Op basis van deze analyse worden doelstellingen en randvoorwaarden opgesteld. De ontwerpers maken ook al een eerste ontwerp.

Hier vindt u de presentatie.

Via deze link vindt u de vragen en opmerkingen die gegeven werden door bewoners. 

Project: Pijlstraat VBI
Publicatiedatum: vrijdag 14 november 2014

Op het infomoment van de Pijlstraat werden er heel wat vragen gesteld over de plannen van het Operaplein en de Rooseveltplaats. Alle nieuws over de plannen en deze werken kan u vinden op www.operaplein.be

Project: Pijlstraat VBI
Publicatiedatum: vrijdag 14 november 2014

Op donderdag 13 november konden buurtbewoners in Permeke de plannen komen inkijken voor de kleine ingrepen in de Pijlstraat. Algemeen werden deze ingrepen zeer positief onthaald. De aanwezige buurtbewoners hadden nog enkele vragen en bezorgdheden. We zetten de belangrijkste vragen en hun antwoord hier nog even op een rijtje:

-Kunnen de grote harmonicabussen nog indraaien als het kruispunt wordt versmald?

Bovenaanzicht van de toekomstige fietsbrug over het Albertkanaal
Project: IJzerlaan
Publicatiedatum: maandag 3 november 2014

Op 26 september 2014 keurde het college het definitief ontwerp goed voor de heraanleg van de IJzerlaan en de aanleg van de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal. Hierin zijn de hoofdlijnen van het voorontwerp verder uitgewerkt. Ook zijn de verschillende adviezen mee verwerkt in het definitieve ontwerp en werd rekening gehouden met de opmerkingen van bewoners en bedrijven uit de nabije omgeving. De start van de werken is voorzien in het voorjaar van 2015.

Pagina's

Subscribe to Nieuws uit het district Antwerpen