stad in dialoog

geef uw mening

Heraanleg Vestingstraat

District: Antwerpen > Stationsbuurt
Projectfase: uitvoering van de werken
Projectstatus: lopend
Projecttype: openbaar domein

Waarover gaat het?

Het district Antwerpen investeert voortdurend in een aangename woon-, werk-, en leefomgeving. De riolering van de Vestingstraat en de aansluiting in de Appelmansstraat is toe aan vernieuwing. Ook het wegdek wordt heraangelegd.

Deze werken gaan van start op 1 augustus 2016. Het einde is voorzien in juni 2017.

De in- en uitritten van de parkings, Mediamarkt en de Rijfstraat zullen steeds half om half opgebroken worden. Hierdoor wordt de hinder tot een minimum beperkt. Tijdens de werken wordt in de Vestingstraat en de Appelmansstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk.

De riolerings- en bestratingswerken in de Appelmansstraat zijn bijna afgerond. De bestrating dient nog uit te harden, en de volledige afwerking wordt op een later tijdstip voorzien. Hierdoor starten de werken in de Vestingstraat sneller dan oorspronkelijk voorzien. Deze eerstkomende fase loopt van de hoek met de Appelmansstraat tot aan Parking Vesting en zal 2 maanden + een week uitharding in beslag nemen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Vanaf  27 september zal de aannemer beginnen met het uitbreken van de huidige bestrating. Indien u beschikt over een eigen garage zal deze niet meer toegankelijk zijn. De parkeergarage Vesting blijft wel bereikbaar. De aannemer voorziet zoveel als mogelijk toegang tot uw zaak of woning.

Update 7 oktober 2016: De verkeerscirculatie in de Appelmansstraat is aangepast. U kan de Appelmansstraat enkel inrijden via de De Keyserlei en verlaten via de Lange Herentalsestraat. In de Appelmansstraat geldt wel tweerichtingsverkeer voor fietsers.

Update 22 november 2016: Vanaf 5 december is het deel van de Vestingstraat vanuit de Appelmansstraat tot aan de parking Vesting weer bereikbaar. Vanaf 5 december wordt er gewerkt tussen Vestingstraat nummer 41 en Vestingstraat nummer 59. En dit voor een periode van 40 werkdagen + 1 week uitharding. Gebruikers van de parking Century Center worden door de uitbater op de hoogte gebracht van de sluitingsdagen.

Op hetzelfde moment als de fasewissel op 5 december, zal ook de signalisatie in de Appelmansstraat en Lange Herentalsestraat gewijzigd worden. Er wordt tweerichtingsverkeer ingevoerd in beide straten. Er zal ook opnieuw een parkeerverbod van toepassing zijn. Rechts afslaan vanuit de Appelmansstraat naar de De Keyserlei, richting Centraal Station, blijft verboden.

In de periode van 24 tot 25 november zal de betonlaag van het wegdek gelegd worden. Deze laag wordt ook uitgewassen. Dit brengt mogelijks geluidshinder met zich mee. Uitwassen van beton is het waterzandstralen van de bovenste laag van nieuw beton om een mooi en slijtvast eindresultaat te bekomen. Dit proces kan enkel gebeuren enkele uren na het storten, en valt daarom buiten de normale werkuren.

Update 14 februari 2017: de laatste fase van de werken in de Vestingstraat zal van start gaan op 27 februari. De werf zal zich dan situeren tussen de Rijfstraat en de Pelikaanstraat. De vorige fase is bijna afgerond. De nieuwe riolering is geplaatst, en in de komende dagen worden het voetpad en wegdek in dit gedeelte van de straat opnieuw aangelegd. Op 16 en 17 februari wordt de betonlaag van het wegdek gelegd. Deze laag wordt ook uitgewassen. Dit brengt mogelijks geluidshinder met zich mee. Uitwassen van beton is het waterzandstralen van de bovenste laag van nieuw beton om een mooi en slijtvast eindresultaat te bekomen.

De huidige werken zitten op schema. Ook voor de nieuwe fase zijn 40 werkdagen + 1 week uitharding voorzien. Omwille van eventuele moeilijkere onderdelen ter hoogte van de Pelikaanstraat is het nog niet mogelijk een exacte einddatum van de werken mee te geven. De parking Century Center wordt op 27 februari opnieuw opengesteld voor het publiek.

Minderhindervergunning

Tijdens de fase dat er in uw deel van de straat gewerkt wordt is uw garage niet toegankelijk, tijdens de andere fases wel. Gedurende de werken kan u een minder-hindervergunning aanvragen bij GAPA. Deze geeft recht op kostenloos parkeren in de buurt. Op www.parkereninantwerpen.be > Vergunningen > Minderhindervergunning kan u een aanvraagformulier downloaden. Voor meer informatie kan u terecht bij GAPA op het nummer  03 727 16 60 of via mail naar info@gapa.antwerpen.be.

Afvalophaling

De wekelijkse huisvuilophaling blijft gewoon doorgaan. Plaats uw huisvuil op een bereikbare hoek.
 

Meer informatie

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij de medewerkers van het stedelijk wijkoverleg op het nummer 03 338 33 10 of via wijkoverleg.2018@stad.antwerpen.be .